Natječaj

Search form

Europska noć istraživača

Referenca: 
H2020-MSCA-NIGHT-2014
Datum objave: 
11.12.2013.
Datum završetka natječaja: 
04.03.2014.
Status: 
Program: 
Budžet: 
8.000.000,00 €
Kratak opis natječaja: 

Natječaj je otvoren kako bi se javnosti približila percepcija o istraživačima i kako bi se podigla svijest o aktivnostima u području istraživanja i inovacija podržavanjem javnih priznanja za istraživače. Također je važno shvatiti utjecaj istraživača na svakodnevni život građana te motivirati mlade ljude da se odluče za karijeru u području znanosti. Ovaj se događaj odvija svake godine i to zadnjeg petka u mjesecu rujnu. Prilika je za promicanje karijera u području istraživanja, a ciljana su skupina građani, posebice učenici i studenti. 

Prihvatljivi prijavitelji: 


Na natječaj se mogu prijaviti organizacije koje sudjeluju na projektu te izravno doprinose implementaciji projekta (sveučilišta, javne i privatne istraživačke institucije, tvrtke i mala i srednja poduzeća, tijela javnih vlasti, fakulteti i srednje škole, muzeji, udruge, zaklade, dobrotvorne organizacije, mediji).

Prihvatljive aktivnosti:

  • Kampanje podizanja svijesti (tisak, radio, TV kamapanje, otkup Web prostora, postavljanje i održavanje Web stranica i društvenih profilajavno oglašavanje, PR kampanje)
  • Aktivnosti koje se odvijaju tijekom noći istraživača (pripremne aktivnosti, najam prostora i opreme, potrošni materijal, prikazivanje filmova)
  • Procjena utjecaja (izrada upitnika, provođenje intervjua, prikupljanje i obrada povratnih informacija)
  • Upravljačke aktivnosti (organizacija sastanaka, putni i životni troškovi, razrada zajedničkih smjernica, računovodstvo)


Dokumenti: 
AttachmentSize
Guide for Applicants.pdf272.79 KB
Dokumentacija.zip3.94 MB