Natječaj

Search form

Ispravnost glavnog reduktora (IGR) helikoptera

Referenca: 
EASA.2014.OP.15
Datum objave: 
23.09.2014.
Datum završetka natječaja: 
28.10.2014.
Status: 
Tip sredstava: 
Sektor: 
Budžet: 
150.000,00 €
Kratak opis natječaja: 

Europska agencija za sigurnost zračnog prometa raspisuje natječaj čiji je cilj istražiti nove tehnike detekcije kvarova i pripadajućih tehnologija za praćenje ispravnosti rotora helikoptera i prijenosnih sustava (prvenstveno glavnog mjenjača) u usporedbi s postojećim tehnikama. Svrha ovih aktivnosti jest pružanje podataka za potporu aktivnostima održavanja i eventualno pružanje informacija pilotima tijekom letačkih operacija. Prostor oko glavnog mjenjača u pogledu ograničenja prostora i težine, temperatura, podmazivanje itd. će se uzimati u obzir za procjenu integracije predloženih novi tehnika za otkrivanje kvarova. Također, bit će izvedena i usporedba sa sadašnjim tehnikama koje koriste veliki helikopteri. Drugi cilj jest izvođenje niza testova za procjenu gubitka nafte u letu te ublažavanje gubitaka.

Zadaci koje je potrebno izvršiti u ovom projektu su sljedeći:

  • poboljšanje napredne tehnologije praćenja
  • procjena potencijalnih performanci i ograničenja novih tehnologija za otkrivanje kvarova
  • procjena različitih dijelova pogonskih komponenti i načina detektiranja kvarova, za koje će nove tehnologije učinkovitije detektirati kvarove
  • demonstracija izvedbe novih metoda istraživanja i pripadajućih tehnologija.
Na natječaj se mogu prijaviti i konzorciji. Konzorcij mora ovlastiti jednu tvrtku ili osobu kao voditelja projekta, te voditelj predaje svu potrebnu dokumentaciju u ime cijelog konzorcija. Svi članovi konzorcija jednako su odgovorni za provedbu projekta.

Dokumenti: 
AttachmentSize
Dokumentacija.zip989.01 KB