Natječaj

Search form

Povećanje razvoja novih proizvoda i usluga koji proizlaze iz aktivnosti istraživanja i razvoja

Referenca: 
KK.01.2.1.01
Datum objave: 
04.05.2016.
Datum završetka natječaja: 
31.12.2019.
Status: 
Regija: 
Budžet: 
748.000.000,00 kn
Kratak opis natječaja: 

Natječaj je otvoren s ciljem dodjele bespovratnih sredstava poduzetnicima koji se bave istraživanjem i razvojem s ciljem razvoja novih proizvoda, usluga, tehnologija i poboljšanja poslovnih procesa te povećanja njihove suradnje s ustanovama iz sektora istraživanja i razvoja. Predmet ulaganja mora biti područje vezano za prioritetna tematska područja i međusektorske teme definirane u Strategiji pametne specijalizacije Republike Hrvatske. 

Prihvatljivi prijavitelji: 

Na natječaju mogu sudjelovati mikro, mali, srednji i veliki poduzetnici i/ili organizacije za istraživanje i širenje koje svojim znanjem i istraživačkim kapacitetima doprinose u provedbi projekata istraživanja i razvoja. 

Prihvatljive aktivnosti: 

  • aktivnosti istraživanja i razvoja (vlastite aktivnosti istraživanja i razvoja, ugovorno istraživanje i kolaborativno istraživanje) koje uključuju minimalno jednu od kategorija istraživanja i razvoja: temeljno istraživanje, industrijsko istraživanje, eksperimentalni razvoj i studije izvedivosti,
  • aktivnosti početnih ulaganja u materijalnu i nematerijalnu imovinu s ciljem jačanja kapaciteta za istraživanje i razvoj. 
Iznos sufinanciranja: 

  • minimalan iznos sufinanciranja: 190.000 kn,
  • maksimalan iznos sufinanciranja: 56.000.000 kn.
Dokumenti: 
AttachmentSize
Dokumentacija.zip10.79 MB