Natječaj

Search form

Povelja za mobilnost u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju (VET Mobility Charter)

Referenca: 
EAC/05/2014
Datum objave: 
22.12.2014.
Datum završetka natječaja: 
14.05.2015.
Status: 
Program: 
Kratak opis natječaja: 

Natječaj je otvoren s ciljem poticanja organizacija koje imaju dokazano iskustvo u organizaciji mobilnosti nastavnika i učenika s ciljem njihovog obrazovanja i osposobljavanja u njihovom daljnjem razvoju Europske strategije internacionalizacije. Internacionalizacija ne uključuje samo razvoj programa Erasmus+ u nekoj zemlji temeljem uključivanja aktivnosti mobilnosti u nastavni kurikulum, već uključuje i razvoj međunarodnog pristupa temeljem umrežavanja sa tijelima iz drugih zemalja i promicanja učenja stranih jezika. Temeljem stečene Povelje za mobilnost u području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, moći će se jednostavnije prijaviti mobilnost nastavnika i učenika u 2016. godini.

Prihvatljivi prijavitelji:

Projektna prijava može biti podnesena od strane javnih ili privatnih organizacija aktivnih u području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja ili od strane javnih ili privatnih organizacija aktivnih na tržištu rada. Neke od prihvatljivih oblika organizacija su: 

  • Škola, instutit ili centar za strukovno osposobljavanje
  • Javne ili privatne male, srednje i velike tvrtke
  • Javna tijela na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini 
  • Socijalni partneri, uključujući komore i sindikate
  • Istraživački instituti
  • Neprofitne i nevladine organizacije
  • Tijela koja pružaju usluge profesionalnog usmjeravanja, stručnog savjetovanja i informiranja
  • Tijela nadležna za politike u području strukovnog obrazovanja
Zahtjevi za dodjelu Povelja za mobilnost u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju (VET MObility Charter) podnose se u elektroničkom obliku nacionalnim agencijama osnovanima u zemljama prijeviteljima. Obrasci i upute potrebne za prijavu dostupni su u niže navedenoj kategoriji "Dokumenti". 


Dokumenti: 
AttachmentSize
Dokumentacija.zip915.11 KB