Natječaj

Search form

Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Pronađi me!“ – provedba aktivnosti dosega i obrazovanja neaktivnih mladih osoba u NEET statusu

Referenca: 
UP.01.2.0.04
Datum objave: 
10.07.2020.
Datum završetka natječaja: 
31.12.2020.
Status: 
Regija: 
Budžet: 
50.000.000,00 kn
Podaci o ugovarateljskom tijelu: 
Kratak opis natječaja: 
Poziv „Pronađi me!“ – provedba aktivnosti dosega i obrazovanja neaktivnih mladih osoba u NEET statusu ima za cilj provedbu aktivnosti dosega i obrazovanja neaktivnih NEET osoba (mladih u dobi 15-29 godina koji ne rade, nisu u sustavu redovitog obrazovanja niti u sustavu obrazovanja odraslih i pri tome nisu registrirani u evidenciji nezaposlenih osoba Hrvatskog zavoda za zapošljavanje), a kako bi im se omogućio pristup tržištu rada te ih se osnažilo za aktivno sudjelovanje na tržištu rada. Poziv je u skladu s ciljevima Preporuke Vijeća EU o uspostavi Garancije za mlade te Planom implementacije Garancije za mlade 2019.-2020. koji je Vlada RH usvojila u svibnju 2019. godine. Praćenje provedbe Garancije za mlade od strane Europske komisije ukazuje na to da sheme GZM u EU pa tako i u RH još uvijek nisu dosegnule sve mlade ljude, a posebno su slabo zastupljeni mladi koji se nalaze u nepovoljnom položaju.

VAŽNO! Obavijest o produženju obustave Poziva
Obustava će biti na snazi do kraja dana 31. prosinca 2020. godine, koji je ujedno rok za podnošenje projektnih prijedloga sukladno točki 5.2. Uputa za prijavitelje.

Više informacija dostupno je ovdje.