Natječaj

Search form

Prostorno planiranje morskog područja

Referenca: 
EASME/EMFF/2015/1.2.1.3
Datum objave: 
12.01.2016.
Datum završetka natječaja: 
31.03.2016.
Status: 
Regija: 
Budžet: 
6.000.000,00 €
Kratak opis natječaja: 

Poziv je otvoren s ciljem podrške zemljama članicama Europske unije u razvoju prostornog planiranja morskog područja s naglaskom na teritorijalne vode i realizaciju prekogranične suradnje u vlastitim akvatorijima. U okviru Poziva, podrška se daje planiranju morskog područja uz poštivanje ekosustava i teritorijalne suradnje sukladno Direktivi o uspostavi okvira za prostorno planiranje morskog područja (2014/89/EU). 

Osim općeg cilja, u Pozivu su definirani i sljedeći specifični ciljevi: 

  • podržati provedbu Direktive o uspostavi okvira za prostorno planiranje morskog područja (2014/89/EU) u državama članicama; 
  • pokrenuti i provesti konkretne prekogranične inicijative u Prostornom planiranju morskog područja između država članica u sjevernom Atlantiku, zapadnom Mediteranu i Istočnom Mediteranu, koje podrazumijevaju uključivanje nadležnih tijela koja su odgovorna za Prostorno planiranje morskog područja, i to iz najmanje dvije države članice u odabranom području. 
Prihvatljivi prijavitelji:

Na Pozivu mogu sudjelovati tijela javne vlasti i tijela nadležna za prostorno planiranje morskog područja iz država članica Europske unije koje su članice akvatorija Unije. Dodatno, sudjelovanje je dozvoljeno i međunarodnim organizacijama i njihovim članovima, uključujući regionalne pomorske konvencije i njihove članove. 

Prihvatljive aktivnosti: 

  • razvoj suradnje u prostornom planiranju morskog područja, 
  • podrška državama članicama Unije u implementaciji planova prostornog planiranja morskog područja, 
  • evaluacija procesa prostornog planiranja morskog područja.
Stopa sufinanciranja: 

Maksimalna stopa sufinanciranja je 80% ukupnih prihvatljivih troškova projekta. 

Dokumenti: 
AttachmentSize
Dokumentacija.zip2.55 MB