Iznesite svoje stajalište o budućim i tehnologijama u nastajanju (FET) iz programa Horizon 2020

Search form

Iznesite svoje stajalište o budućim i tehnologijama u nastajanju (FET) iz programa Horizon 2020

Cilj ove javne rasprave je identificirati obećavajuće i potencijalne buduće pravce u području istraživanja i tehnološkog razvoja. Konzultacije su organizirane u obliku niza diskusija, na kojima sudionici mogu predložiti svoje ideje za nove FET proaktivne incijative, a raspravljati će o devet istraživačkih tema identificiranih na prethodnim javnim konzultacijama, a koje su još uvijek relevantne. Ideje prikupljene putem javne rasprave doprinijeti će radu FET programa u budućnosti, posebice u razdoblju od 2016. do 2017. godine. 
U budućnosti će za FET tehnologije biti uloženo 2,7 milijarde eura iz programa Horizon 2020. To je gotovo trostruko veći iznos u odnosu na prethodni iznos koji je bio namijenjen iz programa FP7 za ovo područje. Cilj budućih i tehnologija u nastajanju je iskorištavanje snažnih znanstvenih temelja Europe za postizanje komparativne prednosti, uz otkrivanje posve novih tehnologija koje su iza sadašnjih spoznaja. 

Konzultacije su otvorene do 15. lipnja ove godine, a sudjelovati možete na: http://ec.europa.eu/digital-agenda/en/content/consultation-new-fet-proac...

Više o programu Horizon 2020: http://www.europski-fondovi.eu/program/horizon