Konzorcijski projekti u okviru Marie Sklodowska – Curie akcije

Search form

Konzorcijski projekti u okviru Marie Sklodowska – Curie akcije

Cilj Marie Sklodowska-Curie akcije je umrežavanje znanstvenih i istraživačkih organizacija i poslovnog sektora za kreiranje projekata koji bi omogućili istraživačima razvoj karijere u vrhunskim istraživačkim grupama. Potiče se sudjelovanje neakademskog sektora u aktivnostima koje obuhvaćaju prekograničnu i međusektorsku mobilnost istraživača za postizanje izvrsnosti i inovativnog istraživanja. Sve grane znanosti i područja istraživanja se mogu prijaviti na natječaje.

Otvoreni natječaji su: 

 • Mreža za inovativno osposobljavanje

  Cilj je formiranje konzorcija sveučilišta, istraživačkih centara i poduzeća koji će predložiti programe osposobljavanja na razini doktorskih studija u akademskom sektoru i izvan njega.
  Rok za prijavu projekata u okviru Mreža je 10. siječnja 2017. godine. Alokacija sredstava za natječaj je 430 milijuna eura. 

 • Razmjena osoblja u području istraživanja i inovacija
    
  Cilj je stvaranje konzorcija kojima je primaran fokus umrežavanje, dijeljenje znanja i razvoj vještina putem projekata kratkoročne razmjene osoblja organizacija kao što su sveučilišta, istraživački centri te neakademske organizacije.
  Rok za prijavu je otvoren do 05. travnja 2017. godine. Alokacija sredstava za ovaj natječaj iznosi 80 milijuna eura

Kako biste ispunili obrazac partnerskog profila te vidjeli koje su institucije već iskazale interes za suradnjom slijedite poveznicu: https://goo.gl/TaVHL7

Slika: Google Images