MANUFUTURE 2013 konferencija s fokusom na program Horizon

Search form

MANUFUTURE 2013 konferencija s fokusom na program Horizon

U trajanju od 7. do 8. listopada ove godine, Vilnius je domaćin međunarodne konferencije MANUFUTURE 2013 na kojoj sudjeluje oko 500 sudionika iz 41 zemlje. Konferencija služi kao forum za dionike iz sektora industrije, sveučilišta, istraživačkih institucija i vlada i na njoj se raspravlja o mogućnostima novih istraživanja i inovacija unutar programa Horizon. 
Na konferenciji, čelnici i stručnjaci iz područja industrije i znanosti raspravljaju o programu Horizon, novom okvirnom programu za istraživanje i inovacije, te o tome na koji način najbolje osmisliti njegovu provedbu. Također, programom se želi pridonijeti održivom razvoju i poticanju konkurentnosti u razdoblju od 2014. do 2020. godine. 
Tijekom konferencije će se raspravljati i o načinima na koje bi se bolje transformirala ulaganja u bogatstvo, rast i radna mjesta, podržala bolja pokrivenost inovacijskog ciklusa, promoviralo bolje usklađivanje s nacionalnim i regionalnim politikama i programima financiranja, te stvorili okvirni uvjeti za rast i radna mjesta s ciljem pomoći europskim regijama da ostanu globalno konkurentne. 


Slika: google images