Nagradno natjecanje nova industrija 5.0: prijave do 1. travnja 2022.

Search form

Nagradno natjecanje nova industrija 5.0: prijave do 1. travnja 2022.

U suradnji s European Factories of the Future Research Association (EFFRA) i industrijskom platformom ManuFUTURE, Europska komisija pokrenula je prvu 5.0 Industrijsku nagradu, koja je posvećena projektima financiranim od strane Europske komisije, a čiji rezultati čine europsku industriju otpornijom, održivijom i usmjerenom na ljude. 
Radi se o jedinstvenoj prilici da se istaknu inovativni projekti koji doprinose prioritetima Komisije kao što su: Europski zeleni plan, Europa prilagođena digitalnom dobu i Gospodarstvo koje radi za ljude. 
Ujedno to je također prilika za podizanje svijesti, pregled provedbe industrije 5.0 u razvojnim, istraživačkim i inovacijskim programima.

Prihvatljivi su projekti financirani putem Obzor 2020., Obzor Europa programa ili putem Europskog instituta za inovacije i tehnologiju. Službeni datum početka projekta mora biti nakon 31. kolovoza 2018. i projekti bi trebali biti jasno primjenjivi u industriji. 

Finalisti će biti pozvani ceremoniju dodjele tijekom godišnjih Dana istraživanja i inovacija u lipnju 2022. gdje će moći izložiti svoje projekte

Rok za prijavu je 1. travnja 2022. godine do 17 sati (prema briselskom vremenu). 

Više informacija dostupno je na službenim stranicama Europske komisije.Slika: Google Images