Otvoren natječaj iz ERDF-a namijenjen konkurentnosti MSP-a i turizma

Search form

Otvoren natječaj iz ERDF-a namijenjen konkurentnosti MSP-a i turizma

Operativni program za regionalnu konkurentnost 2007.-2013. usmjeren je ka poboljšanju konkurentnosti u Hrvatskoj, kako na nacionalnoj tako i na regionalnoj razini, a financira se iz Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR) i Državnog proračuna Republike Hrvatske. U sklopu Operativnog programa, Prioritetne osi 2 – Mjere 2.1. Razvoj poslovne klime i konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva (MSP) za koju je nadležno Ministarstvo poduzetništva objavljen je Program dodjele državnih potpora za povećanje gospodarske aktivnosti i konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva kao preduvjet za objavu Javnog poziva, te Javni poziv na dostavu projektnih prijava „Povećanje gospodarske aktivnosti i konkurentnosti malih i srednjih poduzeća“. 
Potpore ovog Javnog poziva pružit će se za dvije vrste projekata koji predstavljaju različite sektore hrvatskog gospodarstva, te su shodno tome podijeljene u dva dijela kako bi se jednaka podrška pružila subjektima oba sektora i to: 
  
  1. Konkurentnost malih i srednjih poduzeća (MSP) te
  2. Konkurentnost turizma
Ministarstvo poduzetništva i obrta organizira Informativne radionice na kojoj će potencijalni podnositelji dobiti informacije o samom natječaju i natječajnoj proceduri. Radionice će se održati prema sljedećem rasporedu: 

  • Zagreb 14. siječnja 2014. godine (Ministarstvo poduzetništva i obrta, Kino dvorana)
  • Osijek 16. siječnja 2014. godine (Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Osijek) 
  • Rijeka 21. siječnja 2014. godine (Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Rijeka) 
  • Split 23. siječnja 2014. godine (Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Split) 

Izvor: http://www.minpo.hr/default.aspx?id=515
Slika: Google Images