Potpisani ugovori sa odabranim projektima iz natječaja "Povećanje gospodarske aktivnosti i konkurentnosti malih i srednjih poduzeća"

Search form

Potpisani ugovori sa odabranim projektima iz natječaja "Povećanje gospodarske aktivnosti i konkurentnosti malih i srednjih poduzeća"

U sklopu projekta dodjele bespovratnih sredstava „Povećanje gospodarske aktivnosti i konkurentnosti malih i srednjih poduzeća“, koji je financiran u okviru Operativnog program Regionalna konkurentnost 2007.-2013., 28 poduzetnika postali su prvi korisnici bespovratnih sredstava iz strukturnih fondova Europske unije. Na poziv koji su proveli Ministarstvo poduzetništva i obrta i Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije zaprimljeno je 130 prijava, a odabrano je 28 korisnika s projektima ukupno vrijednim 641.513.136,15 milijuna kuna, a koje Europska unija financira u iznosu od 249.430.113,88 milijuna kuna. Visina pojedinačne potpore kreće se od 4,34 milijuna kuna do 26 milijuna kuna. Svi odabrani projekti trebaju završiti do 31. srpnja 2016. godine. 
Ova shema dodjele bespovratnih sredstava odnosi se na poboljšanje konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva dodjelom bespovratnih sredstava za poboljšanje tehnološke strukture poduzeća te na poboljšanje konkurentnosti turizma dodjelom bespovratnih sredstava za ulaganja u izgradnju, preuređenje i poboljšanje kvalitete smještaja malih hotela uključujući prateće sadržaje koji služe poboljšanju turističke ponude i produženju sezone. 

Popis odabranih projekata: http://goo.gl/WXUgdi
Prezentacija OPRK 2007-2013: http://goo.gl/xKL621

Slika: Google Images