Predstavljen projekt „I will – I know – I can!“ financiran u sklopu EIDHR-a

Search form

Predstavljen projekt „I will – I know – I can!“ financiran u sklopu EIDHR-a

18.07.2013. u Velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije u Virovitici široj javnosti predstavljen je projekt „I will – I know – I can!“, financiran je od strane Europske Unije preko natječaja Europske Komisije u sklopu Europskog instrumenta za demokratizaciju i ljudska prava (EIDHR). Nositeljica projekta je udruga S.O.S. Virovitica, a partnerska organizacija Udruga osoba s invaliditetom Slatina. Projekt u trajanju od 18 mjeseci vrijedan 93.516,61€.
Cilj projekta je pridonijeti smanjenju diskriminacije i marginalizacije osoba s invaliditetom i žena žrtava nasilja s invaliditetom na području Virovitičko-podravske županije. Aktivnosti koje će se provoditi uključuju jačanje kapaciteta udruga osoba s invaliditetom za rad na pružanju pomoći i podrške ženama s invaliditetom žrtvama nasilja, umrežavanje i povezivanje udruga s lokalnim dionicima i kampanja u sredstvima javnog informiranja za senzibilizaciju javnosti o specifičnostima osoba s invaliditetom i problematici nasilja nad ženama s invaliditetom.


Više o EIDHR programu pogledajte na: http://europski-fondovi.eu/program/eidhr

Izvor: http://www.vpz.com.hr/2013/07/18/predstavljen-projekt-i-will-i-know-i-can-udruge-s-o-s-virovitica-i-udruge-osoba-s-invaliditetom-slatina/
Izvor slike: Google Images