Revolucionarno upravljanje energijom za informatičku opremu i pametne uređaje

Search form

Revolucionarno upravljanje energijom za informatičku opremu i pametne uređaje

U Parizu predstavljen je inovativni projekt Power Cloud koji se financira iz programa Europske Unije, Horizon 2020 u svrhu lakšeg shvaćanja i prilagođavanja klimatskih promjena.
ICT industrija zahtijeva veliku količinu energije za infrastrukture (uglavnom računanje i umrežavanje), što čini 10% svjetske potrošnje električne energije. 
Danas, ured informatičke opreme računa za oko 24% od moderne uredske zgrade energetske potražnje. Pošto mala i srednja poduzeća imaju jako velike troškove struje,tvrtke pokušavaju pronaći nove načine kako smanjiti i financijski i ekološki učinak potrošnje.
Izraelska tvrtka adapter Ltd je razvila revolucionarni prototip Power Cloud koji pomaže suočiti se s tim izazovima. Ona omogućuje upravljanje informatičkom tehnogijom i pametnim uređajima kao dio globalnog sustava za upravljanje energijom - slično kao što se događa sa grijanjem, ventilacijom, klimatizacijom i sustavom rasvjete.
Projekt Power Cloud sustav će osigurati upravljivost za ICT, vidljivost i korištenje uzoraka energetskim menadžerima i jedinstvenost gospodarenja energijom i značajki potražnje, što je od velike važnosti za pružatelje usluga i komunalije. Projekt Power Cloud je vrijedan 1.000.000 €.

Slika: Google images