Rezultati Operativnog programa promet 2007.-2013.

Search form

Rezultati Operativnog programa promet 2007.-2013.


Na predstavljanju rezultata Operativnog programa promet zaključeno je da je do kraja studenog ove godine isplaćeno 5,6 milijardi kuna za provedbu projekata koji su financirani iz fondova Europske unije te je zabilježen porast od 3 milijarde u odnosu na prošlu godinu.
Ministartsvo pomorstva, prometa i infrastrukture planira do kraja 2015.godine certificirati Europskoj komisiji iznos od 25,8 milijuna eura za prošla 3 mjeseca, od čega se 24,4 milijuna eura odnosi na troškove radova triju projekata: Razvoj Zračne luke Dubrovnik, Izgradnja mosta kopno- otok Čiovo s pristupnim cestama i Ulaz u luku Ploče – rekonstrukcija brze ceste i izgradnja spojne ceste.
U okviru Operativnog programa, kroz koji se prometni projekti financiraju iz fondova EU, ukupno je ugovoreno 76 projekta,od čega ih je 62 u provedbi, a ostatak 14 ih je završeno. Ukupna vrijednost navedenih projekata je 285 milijuna eura što čini 102 posto alokacije, odnosno dodijeljenih sredstava Operativnom programu.
Operativni program Promet je dokument koji se financira iz fondova Europske unije te ulaže u prometne projekte. Projekti su usmjereni na unapređenje i modernizaciju želježničke infrastrukture, poboljšanje sigurnosti cestovnog prometa, razvoj zračne luke te poboljšanje unutarnje plovidbe.

Slika: Google images